top of page

Achieving Growth
גיורא אוהד
מוצרי חלב עיסים
יוגורט, גבינה צ'רקסית, לאבנה, ברי וקממבר.
הגבינה הצ'רקסית, שמקורה בקווקז, מיוצרת בתהליך פשוט יחסית שבו מחממים את החלב ומקרישים אותו עם מי גבינה או חומץ טבעי. מדובר בגבינה רכה, לבנה וניטרלית, שמתאימה במיוחד לצלייה או לטיגון, וטעמה משתלב נהדר כמעט בכל ארוחה.
הלַאבּנֶה – מטבל חמצמץ שמקורו בלבנט – מופק מיוגורט שמסונן זמן ממושך עד שמתקבלת גבינה רכה וסמיכה, שאפשר למרוח, לתבל בזעתר, שמן זית ושומשום, ולהגיש לצד ירקות טריים או פיתה חמה.
גבינת הברי והקממבר, שתיהן צרפתיות במקורן, מציגות את הפן האירופי של הגבינות הרכות עם קליפה לבנה ועובש אציל. טעמה של הברי עדין יותר, בעוד שהקממבר נוטה להיות בעל ניחוח עז ומודגש. שתיהן תוצאה של אומנות חלבנות עשירה עם היסטוריה עמוקה.
גיורא אוהד מוצרי חלב
גבינה טבעית אינה רק מרכיב קולינרי – היא חוויה. כאשר נבחרת בקפידה ומיוצרת באהבה, היא יכולה להעשיר כל שולחן, כל כריך, וכל רגע של פינוק.
bottom of page